Çalışma Saatleri: 08:00 - 23:59
+90 538 417 40 48 Çalışma Saatleri : 08:00 - 23:00
GÖCEK
GÖCEK

Göcek Gezi Rehberi

Mavi yolculukların vazgeçilmez adreslerinden biri olan Göcek, Fethiye Körfezi’nin incisidir. Mavi ve yeşilin eşsiz uyumunun verdiği huzuru sonuna kadar hissedeceğiniz Göcek, küçük bir sahil kasabasıdır. Fethiye Göcek, son derece korunaklı ve geniş bir körfez içerisinde yer alan ada ve koyları bünyesinde barındırması gibi önemli bir özelliğe sahiptir. Sakinliğin ve huzurun adresi Göcek gezi rehberi yazımızda sizinle birlikte Göcek nerede, Göcek’e nasıl gidilir, Göcek koyları, Göcek tarihi yerleri gibi soruların cevaplarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Göcek Nerededir ve Nasıl Gidilir?

Huzurlu bir sahil kasabası olan Göcek, Fethiye ilçesinin batısında, Dalaman ilçesi sınırında yer almaktadır. Batısında Akdeniz, kuzeybatısında Dalaman, kuzeyinde Gökçeovacık, doğusunda İnlice Mahallesi bulunmaktadır. Çam ağaçlarıyla kaplı, muazzam koylara ve plajlara sahip turkuaz mavisi deniziyle yerli ve yabancı turistlerin cazibe noktası haline gelmiştir.

Göcek’e nasıl gidilir diye araştırdığımızda pek çok seçenek karşımıza çıkmaktadır. Kara yolu, deniz yolu ve hava yolu ile ulaşım kolaylığı bulunmaktadır. 

Kara yolu ile ulaşım: Fethiye Göcek’e otobüs ile gelmek isterseniz, Muğla Fethiye’ye düzenlenen şehirler arası seferlerle gelebilirsiniz. Fethiye otogarından kalkan dolmuşlarla ya da şehir içi otobüslerle Göcek’e çok rahat ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gitmek isterseniz, bazı şehirler ile Göcek arası mesafe şu şekildedir. İstanbul - Göcek arası 830 km ve yaklaşık 12 saat, Bursa - Göcek 615 km yaklaşık 8 buçuk, Ankara - Göcek 650 km yaklaşık 9 buçuk saat, İzmir - Göcek 310 km 4 buçuk saat ve Antalya - Göcek arası 225 km yaklaşık 3 buçuk saat süren bir yolculukla Göcek’e ulaşabilirsiniz.

Hava yolu ile ulaşım: Yaz aylarında her gün düzenlenen uçuşlarla Göcek’e hava yolu ile daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Muğla Dalaman Havalimanı’na geldikten sonra Göcek’e ulaşmak için 18 km yolunuz kalacaktır. Dalaman Havalimanı’ndan Göcek’e kalkan Havaş ya da otobüslere binebilirsiniz. Transfer araçlarını veya araç kiralama seçeneklerinden birini de tercih ederek Göcek’e konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz

Deniz yolu ile ulaşım: 6 farklı marinası bulunan Göcek’e teknelerle ya da yatlarla deniz yolunu kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Deniz yolunu takip ettiğinizde Göcek Belediye Marina, Göcek Club Marina, D-Marin Göcek Marina, Göcek Village Port, Göcek Exclusive ve Göcek Skopea Marina arasından birini tercih edebilirsiniz.

Göcek Nereye Bağlı?

Göcek, Muğla ilinin Fethiye İlçesine bağlı sakinliğiyle ve yat turizmi ile ünlü tatil beldesidir. Işıklar Ülkesi, Likya Uygarlığına da ev sahipliği yapan Göcek, aynı zamanda tarihi öneme sahiptir. Göcek gezilecek yerler açısından çok fazla lokasyona sahiptir. Keyifli bir deniz tatili, tarihi antik kentler gezisi, dalış ve rüzgar sörfü gibi çeşitli su sporları ve tekne turlarıyla koy ve plajları keşfetmek gibi birçok etkinliği bir arada yapabileceğiniz popüler bir sahil kasabasıdır.  

En Güzel Göcek Koyları

Göcek, birbirinden güzel doğa harikası, el değmemiş koyları ile göz doldurmaktadır. Bu cennet koylar, mavi yolculuk yatlarının ve tekne turlarının uğrak noktalarındandır. Bu eşsiz koylarda, tertemiz masmavi sularda yüzebilir ve yemyeşil manzaralar eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Göcek gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz harika koyları sizler için derledik.

Osmanağa Koyu

Göcek koyları listemize Osmanağa Koyu ile başlıyoruz. Koya, tekne ile ulaşılabildiği gibi özel araçla da ulaşılabiliyor. Yolları biraz bozuk olsa da koya ulaştığınızda manzaranın güzelliği karşısında buna değeceğini anlayacaksınız. Küçük bir koydur. Denizi tertemiz, plajı çakıllıdır. El değmemiş bir koy olduğu için yeme içme, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak için bir tesis bulunmuyor. Koya gelmeden önce hazırlıklarınızı yapmanız tavsiye edilir.

Ayten Koyu

Göcek’in bakir koylarından biridir. Osmanağa Koyu’na gelmeden hemen önceki koydur. Tertemiz denizi ve sahili çakıllıdır. Buraya gelmeden önce de hazırlıklı gelmenizde fayda vardır. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmuyor. Duş ve tuvalet alanı da bulunmamaktadır. Ailenizle doğanın içinde huzurlu bir gün geçirebileceğiniz sakin bir koydur.

Akvaryum Koyu

Bütün Göcek koyları arasında Akvaryum Koyu’nun yeri başkadır. Turkuaz mavisi berrak denizinde akvaryumu andıran rengarenk balıklar arasında yüzebilirsiniz. Bu muhteşem manzaraya yakından bakmak için mutlaka yanınıza deniz gözlüğü getirmelisiniz. Koy, Domuz Adası ve Tersane Koyu arasında yer alır. Eşsiz manzaralarla ve mis gibi yayılan çam kokuları arasında huzurlu ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Göcek gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken bir koydur.

Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu’nun, asıl adı Taşyaka’dır. 1974 yılında ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun burayı ziyareti sırası bir kayanın üzerine 6 hayanın resmedildiği ünlü balık resmini çizmesiyle koy, Bedri Rahmi olarak anılmaya başlanmıştır. Koyun, Göcek koyları arasında bu kadar ünlenmesinin diğer bir sebebi de sarp kayalıklara oyulmuş Likya Kral Mezarlarının burada bulunmasıdır. Mavi tur yatlarının konaklama yapmak için en çok tercih ettiği koylardan biridir. Koyda bulunan balık restoranında, eşsiz manzaralar eşliğinde taze taze balık yiyebilirsiniz.

Göcek Adası

Göcek merkeze en yakın yer burasıdır. Belediyenin marinasından yarım saatte bir kalkan teknelerle 10 dakika ulaşabileceğiniz bir adadır. Huzurlu ve sakin bir gün geçirmek istediğinizde tercih edebileceğiniz bir adadır. Sahili çakıllı, denizi tertemiz ve durgundur. Çocuklu aileler ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için oldukça idealdir. Adada yer alan restoranlarda yöresel yemekleri tadabilirsiniz. Plajda duş ve tuvalet imkanları bulunur. Şezlong ve şemsiye kiralayarak denizin ve güneşin tadını keyifle çıkarabilirsiniz.

Tersane Adası 

Göcek’in en büyük adasıdır. Osmanlı Dönemi’nde tersane olarak kullanıldığı için bu isimle anılmaktadır. Adada yazın ve kışın kullanılan iki limanı bulunmaktadır. Kış limanında Bizans Dönemi yerleşim kalıntıları bulunmaktadır. Mavi turların ve tekne turlarının, masmavi denizinde yüzme molası verdiği adalardan biridir. Tersane Adası, tıpkı diğer Göcek koyları gibi yemyeşil zeytin ağaçlarıyla kaplıdır. Adaya giriş için ücret ödenmiyor. Yöresel lezzetleri deneyebileceğiniz bir restoran bulunmaktadır.

Domuz Adası

Domuz Adası, Simavi ailesine ait özel bir adadır. Ada’nın kuzeyindeki küçük limanda demir atan tekneler eşliğinde adaya gelebilirsiniz. Yemyeşil çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı adanın denizinin altından görülebilen tarihi kalıntıları keşfetmek için deniz gözlüğünüzü yanınızda bulundurmalısınız. 

Yassıca Adaları 

Göcek koyları içinde teknelerin en çok demirleme konaklama imkanı bulduğu, yeme içme imkanlarının çeşitliliğinin çok fazla olduğu Yassıca Adaları, Fethiye Körfezi’nin simgesi haline gelmiş 12 adadan oluşmaktadır. Bu adalar Şeytanlı Ada, Zeytinli Ada, Büyük Yassıca Adası, Kaşık Adası, Küçük Ada, Kızıl Ada’dır. Adaların çevresindeki su, tertemiz ve sığdır. Çocuklu aileler için eşsiz bir lokasyondur. Mavi turlar ve tekne turlarının uğradığı yerlerden biridir. Sizde turkuaz mavisi denizin ortasında adeta cenneti andıran bu Yassıca Adalarını, Göcek gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

Sarsala Koyu

Mavi tur yatlarının ve tekne turların çok sık ziyaret ettiği koylardan biridir. Koya araçla gidilebiliyor. Yolu virajlı ve bozuk olduğu için dikkatli olunması gereklidir. Koya ulaştığınızda yemyeşil doğanın masmavi denizle buluşması karşısında adeta büyüleneceksiniz. Dağ keçilerini yamaçlarda görebileceğiniz kadar doğal bir atmosferi bulunmaktadır. Denizi sıcak, dalgasız ve sığdır. Çocuklu aileler tarafından çok fazla rağbet görmektedir.

Kille Koyu 

Az bilinen, çok fazla insanın olmadığı Göcek koylarından biridir. Buraya gelmek için kullanılan yolun çok bozuk olması da bunda etkilidir. Tekne turlarıyla gelerek koyun tadını sevdiklerinizle çıkarabilirsiniz. Çam ağaçlarıyla çevrili geniş bir plajı bulunmaktadır. Plajı kumludur, denizi ilk aşamada biraz bulanık görünsede ilerledikçe masmavi ve berrak bir suya ulaşabilirsiniz. Kille Koyu’nda yer alan tarihi kilise kalıntıları ziyaret edebileceğiniz yerlerdendir.

Göbün Koyu

Göbün Koyu, Göcek koyları arasında en korunaklı ve rüzgarın olmadığı koylardan biridir. Koy, Domuz Adası’nın güneyinde yer alır. Girişi oldukça dar olan koyu, dikkatli bakmazsanız göremeyebilirsiniz. Batısında sığ olan suyun altında kalmış Bizans kalıntılarının arasında yüzebilirsiniz. Teknelerin gece konaklayabileceği bir restoran bulunmaktadır. 

Göcek Tarihi Yerler

Göcek gezilecek yerler açısından şanslı olacağınız tatil beldelerinden biridir. Kültürel ve tarihi mirası yerli yabancı her turistin merakını uyandıracak kadar dikkat çekicidir. Göcek tarihi yerlerini gezerek tarihin tozlu sayfalarına bir bakış atabilirsiniz. Mutlaka görmeniz gereken, tarihe ışık tutan mekanları keşfetmeniz için derledik.

Kleopatra Hamamı

Kleopatra Koyu’nda yer alan hamamı görmek için tekne turları ile koya gelmeniz gerekiyor. Ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra, bu koyu ziyareti sırasında suyun cildine iyi geldiğini fark etmesi üzerine bu ziyaretleri sıklaştırmaya başlar. Böylelikle koyun adı Kleopatra Koyu olarak anılmaya başlanmıştır. Koyda, turkuaz mavisi tertemiz denizin altında kalmış bir yapı kalıntısı bulunmaktadır. Bu tarihi kalıntı Bizans döneminden kalma bir manastırın hamamıdır. Tekne turlarının rotaları arasında bulunan koyda bu mistik tarihi kalıntılar arasında yüzerek farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.  

Gemile Adası

Gemile Adası, Aziz Nicholas Adası olarak da bilinmektedir. M.Ö. 4. yüzyıla tarihlenen Bizans dönemi kilise, şapel ve mezar kalıntıları bulunmaktadır. Hristiyanlık dönemi için önem arz eden tarihi bir yerdir. 5. ve 13. yüzyıllar arasında iskan gören ada, önemli bir ticaret merkezi olabileceği düşünülmektedir. Adaya gelmişten tarihi yolculuğunuz sonrasında tertemiz masmavi sularında yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Tlos Antik Kenti

Işıklar Ülkesi, Likya’nın büyük ve önemli dini merkezlerinden biridir. Aynı zamanda bir spor kentiydi Tlos. Mitolojide kanatlı at olarak tasvir edilen Pegasus, Tlos Antik Kentinde yaşıyormuş. Kentin içindeki yapı kalıntıları hala görülebilmektedir. Tlos Antik Kenti, Geçici UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Tapınak cepheli kral mezarları ve Likya tipi lahit mezarları taş işçiliğinin güzel örneklerini vermesi açısında görülmeye değer yerlerdendir. Göcek gezilecek yerler arasında tarihi lokasyonların başına eklenecek bir kenttir.

Telmessos Antik Tiyatrosu

1995 yılında Fethiye Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarıyla tiyatrodan günümüze ulaşan kısımları ortaya çıkarılmıştır. Erken Roma Dönemi’nde inşa edilen 5 bin kişilik antik tiyatro, Bizans Dönemi’nde arena olarak kullanıldığı belirtilmektedir. İhtişamlı bir görüntüye sahip tiyatronun eşsiz bir deniz manzarası vardır. Antik tiyatronun manzarasında gün batımını izleyebilirsiniz. 

Kayaköy 

Depremler sonucu yıkılan ve günümüze sadece birkaç mezar ve ev kalıntısı kalan Antik Karmillassos’un üzerine kurulmuş bir yerleşimdir. Kayaköy’de 1922 yılında yapılan nüfus mübadelesine kadar Rumlar yaşamaktaydı. Rumlar buradan göç edince köy de ıssız ve gizemli bir yere dönüşmüştür. Film setlerini andıran bu gizemli köyün sokaklarında gezinirken başka bir dünyadaymış gibi hissedeceğiniz anlar yaşayabilirsiniz. 

Kadyanda (Cadianda) Antik Kenti

Fethiye’nin Yeşilüzümlü Köyü eteklerinde Geyran Dağı’nda bir tepede kurulmuştur. Likya Birliğine son katılan devlettir. Kadyanda, antik çağda bir atletizm merkeziydi. Yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan agora, tiyatro, stadyum, hamam kompleksi, anıt mezarları ilgi çekmeye başlamıştır. Kent, kendine özgü mimari bir estetiğe sahiptir. Tepede kurulduğu için kentin eşsiz bir manzarası vardır. Geziniz sırasında sizi tarihe doyuracak mimarı kalıntıları görülmeye değerdir.

Göcek Kamp Alanları

Fethiye Göcek kamp alanları yönünden oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Yemyeşil ormanlar ve tertemiz Göcek koyları huzurlu bir kamp tatili için biçilmiş kaftandır. En güzel Göcek kamp alanları arasında bulunan Ayten Koyu kamp alanı, Göbün Koyu kamp alanı,Bedri Rahmi Koyu kamp alanı, Boynuzbükü Koyu kamp alanı, Yavansu (Martı) Koyu kamp alanı, Sıralıbük Koyu kamp alanı, Merdivenli Koyu kamp alanı, Kleopatra (Hamam) Koyu kamp alanı, Osmanağa Koyu kamp alanı gibi koylar ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz ve denize sıfır alanlarıdır. Ayrıca Camp Caretta, Günlüklü Camping, Katrancı orman kampı gibi kamp alanları da ücretli olup duş, tuvalet elektrik gibi imkanların sunulduğu özel yerlerdir.

Göcek Yeme İçme

Göcek yeme içme başlığımızı biraz açalım. Göcek gezilecek yerler listenizi tamamlarken Göcek’in yöresel lezzetlerinin tadına doyamayacaksınız. Zeytinyağlılar, et yemekleri, deniz mahsulleri çeşitleri herkesin damak tadına uyacak zengin bir mutfağı vardır. Zeytinyağlı enginar, sarı ot kavurması, sütte çupra, sılcan otu kavurması, çiriş otu yemeği, orman kebabı, et kapama, bulgurlu patlıcan denemeniz gereken lezzetlerdir.

Göcek’te muazzam deniz manzarasına karşı yemek yiyebileceğiniz ve en beğenilen birkaç restoranı sizin için belirledik. Kapi restoran, Lotis Kitchen, Daidala restoran, Dim Elit restoran ve Güverte restoran deniz kenarında bulunan zengin menüsü ile göz dolduran restoranların başında gelmektedir. 

Göcek’te Konaklama 

İnsana huzur veren doğası, içini açan turkuaz mavisi denizi ile Göcek, tam bir cennettir. Göcek konaklama için lüks villa kiralaması yaparak tatilinizin konforlu geçmesini sağlayabilirsiniz. Göcek villa kiralama ile doğayla bütünleşip kendinizi rüya gibi bir atmosferde hissedebilirsiniz. Modern ev eşyalarıyla dekore edilmiş birbirinden lüks villa seçeneklerini TATILIMDEN.COM adresinde bulabilirsiniz. Kaliteli ve konforlu villa tatilinizi erken rezervasyon yaptırarak cazip fiyatlarla kiralayabilirsiniz. 

WhatsApp Destek! Whatsapp
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
MüsaitMüsait
DoluDolu
Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış
Özellik Özellik
Genel Özellikler
Mutfak Bilgileri
Salon Bilgileri
Havuz Bahçe Bilgileri
Şömine
Özel Bahçeli
Full Eşyalı ve Mobilyalı
Isıtmalı Havuz
İnternet Bağlantısı
Jakuzi
Balkon/Deck/Teras
İç Mekan Havuz
Otopark / Park Yeri
Yatak Sayıları
Manzara
Deniz
Dağ
Şehir
Doğa
Bluetooth Ses Sistemi
Engelli Dostu
Sıradışı Mimari
Sauna
Buhar Banyosu
Bebek Yatağı
Özel Havuz